söndag 16 maj 2010

Ny favoritpaj

Mazarinpaj med rabarber - mmmmmmums!!!

Tack syster för donationen av de färska rabarberna!!!

Recept:

Mazarinpaj med rabarber (allers nr 18/10)

Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
150 g smör eller margarin
Fyllning:
300 g rabarber (ca 6 dl i mindre bitar)
300 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 msk vetemjöl
Garnering:
Ev florsocker

1. Börja med att snabbt hacka samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut den jämnt i en pajform med diametern ca 27 cm. Ställ kallt att vila ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200ºC.
3. Skala ev. rabarbern och skär den i mindre bitar.
4. Rör mandelmassan och matfett vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Vänd till sist ned vetemjölet.
5. Bre ut mandelsmeten i mördegsskalet. Tryck ner rabarberbitarna lätt i smeten.
6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
7. Pudra ev. över florsocker vid servering.

1 kommentar:

K sa...

Jättegod! Tack för tipset.
/Kristin